Stravování
- Pro pacienty a návštěvníky
- Stravování
Vedení oddělení
Zdeňka Vágnerová
Nemocnice má vlastní stravovací provoz, který dodává jídlo nejen pro pacienty v lůžkové části nemocnice, ale také pro veškerý personál nemocnice i externí odběratele.
Stravování je zcela v souladu s platnými předpisy ČR a EU. Na skladbu pokrmů dohlíží nutriční terapeutky, které navíc docházejí na oddělení, kde zajišťují dietetickou a nutriční péči o pacienty a věnují se i edukaci nemocných přímo na pokojích. Pokrmy včetně diet připravuje tým kuchařů podle nejnovějších gastronomických pravidel a požadavků, přičemž skladba jídel je vyvážená tak, aby uspokojila strávníky všech věkových kategorií. Velký důraz se klade na dostatek zeleniny, bílého masa a ryb. Recepty se pravidelně obměňují a zařazují se i zcela nové. Každodenně vydá jídelna včetně diet okolo 450 obědů, dále zajišťuje samozřejmě i snídaně, večeře a svačiny dle individuálních potřeb pacientů.